Svenska   English
ATT GÖRA Besöka Besöka

I Borlänge och Dalarna finns det massor av aktiviteter, för både stor och liten. Välkomna!

 

Borlänge centrum är platsen där Mando Diao, Miss Li, Sugarplum Fairy och många andra artister har trampat på gatorna, shoppat och fikat med familj och vänner. Här står Jussi Björling staty och har sitt eget museum. Här finns Dalarnas nöjescentrum Restaurang Liljan, här finns Café Peace & Love, fri wifi, Liljeqvistska parken – och här kan vi stoltsera med två av Sveriges bästa modebutiker: Aspelins herrkläder 2:a Årets Modebtik 2016, Mode Eva 2:a Årets Dammodebutik 2014 vid Habits Modegala!

 

Fredag 30 juni och lördag 1 juli blir det en nostalgitripp till 1950-, 60- och 70-tal i Borlänge centrum med arrangemanget Ljuva Tider. Guidade bussturer varje timme, Ljuva Tider- och Dalecarlia Cup-erbjudanden i butiker och restauranger, marknadsstånd, traktor- och mopedcruising, cruising, underhållning, glassutdelning, antikvitetsvärdering av experten och TV-profilen Peder Lamm, minitåg för barnen, Hyresgästföreningen firar 101 år.

 

AquaNova_Delfin_NYTT_org

I anslutning till Sportfältet hittar du Aqua Nova, kanske Sveriges häftigaste upplevelsebad. Här hittar du tre absolut fantastiska rutschkanor som passar alla smaker, en vildfors, vågbassäng och en utebassäng med virvelström och massagebubbelbänk. Här finns också en stor underbar varmpool med bubblor och en utmanande klättervägg.

images

Framtidsmuseet

Experimentera Mera – i Framtidsmuseets utställningsrum får du själv undersöka, experimentera! Vi har fyllt rummen med roliga och interaktiva experiment. Cykla på skelettcykeln och se hur ditt skelett rör sig, testa din reaktion på klätterväggen, tävla i magnetslalom och mycket mer. Allt handlar om naturvetenskap och teknik. Roligt och lärorikt för alla åldrar!

images

Leksands Sommarland

Dalarnas största sommarnöje öppnade 1984. Nu 30 år senare är parken laddad med mängder av aktiviteter som passar hela familjen. I parken finner du allt man kan önska sig av vatten- och motoraktiviteter, karuseller, varierande matutbud med mera. En annan fördel är att det är gott om utrymme med stora rymliga gräsytor att vila på. Jubileet firas med flera nyheter i parken, bland annat en Ziplinebana på 310 meter där du svävar högt över parken.

Falu Gruva

Falu Gruva

Ett av världens bäst bevarade gruvlandskap, en gång världens största koppargruva, idag en del av Världsarvet Falun. Utforska den 1300 åriga historien vid Falu Gruva med ett guidat besök i underjorden, visning till 67 meter 360 dagar per år. För familjen finns en speciell barntur med skattjakt alla skollov och sommartid är Lilla Gruvbyn med experiment och sagor för hela familjen öppen. Gruvmuseum, gruvhospital och Sveriges högsta bro.

 

Senast ändrat: 2014-11-16   Skrivet av:
Mer information

Läs mer om sevärdheter och andra aktiviteter i Borlänge & Dalarna

» Turistbyrånhäng med DC
DC på Twitter
Dala Demokraten SSAB Dalarnas tidningar Borlänge energi SBB Dalatrafik
www.dalecarliacup.se är Dalecarlia Cups officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
Copyright © 2018 IK Brage.