Svenska   English
ATT GÖRA Besöka Besöka

I Borlänge och Dalarna finns det massor av aktiviteter, för både stor och liten. Välkomna!

 

AquaNova_Delfin_NYTT_org

I anslutning till Sportfältet hittar du Aqua Nova, kanske Sveriges häftigaste upplevelsebad. Här hittar du tre absolut fantastiska rutschkanor som passar alla smaker, en vildfors, vågbassäng och en utebassäng med virvelström och massagebubbelbänk. Här finns också en stor underbar varmpool med bubblor och en utmanande klättervägg.

images

Framtidsmuseet

Experimentera Mera – i Framtidsmuseets utställningsrum får du själv undersöka, experimentera! Vi har fyllt rummen med roliga och interaktiva experiment. Cykla på skelettcykeln och se hur ditt skelett rör sig, testa din reaktion på klätterväggen, tävla i magnetslalom och mycket mer. Allt handlar om naturvetenskap och teknik. Roligt och lärorikt för alla åldrar!

images

Leksands Sommarland

Dalarnas största sommarnöje öppnade 1984. Nu 30 år senare är parken laddad med mängder av aktiviteter som passar hela familjen. I parken finner du allt man kan önska sig av vatten- och motoraktiviteter, karuseller, varierande matutbud med mera. En annan fördel är att det är gott om utrymme med stora rymliga gräsytor att vila på. Jubileet firas med flera nyheter i parken, bland annat en Ziplinebana på 310 meter där du svävar högt över parken.

Falu Gruva

Falu Gruva

Ett av världens bäst bevarade gruvlandskap, en gång världens största koppargruva, idag en del av Världsarvet Falun. Utforska den 1300 åriga historien vid Falu Gruva med ett guidat besök i underjorden, visning till 67 meter 360 dagar per år. För familjen finns en speciell barntur med skattjakt alla skollov och sommartid är Lilla Gruvbyn med experiment och sagor för hela familjen öppen. Gruvmuseum, gruvhospital och Sveriges högsta bro.

 

 

 

 

Senast ändrat: 2014-11-16   Skrivet av:
Mer information

Läs mer om sevärdheter och andra aktiviteter i Borlänge & Dalarna

» Turistbyrån

 häng med DC
DC på Twitter
Dala Demokraten Coca Cola Sverige Borlänge energi SSAB Tunabyggen Dalatrafik Leksands knäckebröd Dalarnas tidningar Dios
www.dalecarliacup.se är Dalecarlia Cups officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
Copyright © 2017 IK Brage.