Svenska   English
Om Dalecarlia Cup Historia Historia

Dalecarlia Cup startades 1981 av IK Brage och arrangeras fortfarande i föreningens regi. Cupen har varit en samlingsplats för fotbollsspelande ungdomar i över 35 år med lag från hela världen. Cupen är Borlänges största idrottsevenemang och samlar årligen tusentals besökare, där det under en varm sommardag kan vara upp mot 8 000 besökare på Sportfältet.

 

Det unika med Dalecarlia Cup är att alla planer finns samlade på ett och samma ställe, Sportfältet i Borlänge. Området rymmer totalt 18 fullstora planer, sporthall med äventyrsbad och tennishall. Ett unikt område för en fotbollscup! Cupen har alltid spelats i Borlänge och på Sportfältet. Några få undantag har gjorts och matcher har även spelats på Domnarvsvallen. På senare år har cupen kortats till att spelas fyra dagar mot tidigare då den spelades under en hel vecka. Cupen arrangeras med fokus på glädje, gemenskap och folkfest!

 

2016 slog vi deltagarrekord med över 300 lag anmälda. Vi kommer även under 2017 års turnering att överskrida 300 lag, vilket innebär över 1 000 matcher på sammanlagt 23 planer kommer att spelas på Sportfältet.

Senast ändrat: 2016-06-20   Skrivet av:
häng med DC
DC på Twitter
Dala Demokraten SSAB Dalarnas tidningar Borlänge energi SBB Dalatrafik
www.dalecarliacup.se är Dalecarlia Cups officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
Copyright © 2018 IK Brage.