Att bo på skola

Skolvärdarna

På varje skolboende finns det värdar som är där för er service och säkerhet.  Medföljande ledare ansvarar alltid för sitt lag.  Inpassering på boendena och matsalen sker ENDAST vid uppvisning av korrekt ackreditering/DC-band.  

Observera att ingen alkohol får förtäras på våra boende!

Er sovsal

Salen som ni sover i är ett klassrum som ställs i ordning för boende. Det innebär att skolbänkar och allt skolmaterial finns kvar. Elever och lärare litar på att ni inte använder eller förstör deras saker.

Bänkarna ska stå utefter ena väggen, inte framför fönstren som är en nödutgång. Det måste också finnas en fri väg från madrasserna fram till dörren. Bäst är att varje spelare har sin väska ovanför huvudet mot väggen.

Storleken på er sovsal bygger på att alla har en madrass som är  max 80 cm bred. Det är viktigt att alla håller sig till maxbredden på madrassen, eftersom det är avgörande för att ni ska få plats i sovsalen. Om någon har en för bred madrass kan vi tvingas begära att ni ska sova två personer på en sådan madrass. Detta på grund av säkerhetskrav från Räddningstjänsten.

Transport

Transport ingår inte i priset utan är upp till lagen själva att anordna mellan boendet samt spelplanerna.  Anläggningarna kommer att vara olika varianter av skolor i Borlänge kommun och ca 70% av ligger inom gångavstånd till Sportfältet där turneringen spelas.  Vi erbjuder stödbussarfrån de anläggningar som ligger längre bort. Enbart deltagare med DC-band kommer att få gå på bussen. 

Dalecarlia Cup bistår med transportservice för de lag som ankommer till Borlänge med tåg.

Toaletter

Toaletterna städas morgon och kväll. Det finns tvål, men tyvärr kan vi inte ha pappershanddukar eftersom de ibland slängs i toaletten och orsakar stopp.

För att undvika stölder och inbrott

Lämna inga värdesaker i salen och ser ni någon obehörig på skolan, ifrågasätt och prata sedan med skolvärdarna.  Dubbelkolla att fönster och dörrar är låsta när ni går ut.

In- och utcheckning

  • Incheckning sker från 18.00 på respektive skolboende. 
  • Utcheckning sker senast kl. 12.00 på söndag. Ge oss besked om vilken tid ni planerar att checka ut. 

Lagen är ansvariga för en avslutande grovstädning av sin sovsal innan utcheckning. En slutbesiktning görs av våra skolvärdar i samband med utcheckningen. Vid eventuell utebliven städning eller skadegörelse kommer Dalecarlia Cup att fakturera er förening för de faktiska kostnaderna.