En allt mer vanligt förekommande företeelse är Fair-play och tyvärr en allt mer uppmärksammad del av turneringen.

Vem ansvarar för vad?

Det yttersta ansvaret ligger på lagen och vuxna som är associerade till de deltagande lagen att se till att spelare och föräldrar tar sitt ansvar när laget är på cup och uppträder med rätt uppträdandekod före, under och efter matcherna.

Dalecarlia Cup har en omfattande tävlingsorganisation som ansvara för disciplinärenden och händelser som berör matchen. Vi strävar alltid efter att lag, domare, besökare och funktionärer ska uppleva en trivsam miljö och att vi med trygghet kan säga att vi är Sveriges trevligaste turnering.


Pris

Vi har tagit fram ett pris till de lag eller lag som bedöms bäst inom kategorin Fair-play. Kriterierna som bedöms är uppträdande på och utanför plan.  

De lag som vinner tävlingen Fair-Play kommer att bli tilldelad en kostnadsfri anmälan till Dalecarlia Cup 2023 och därmed en garanterad plats i turneringen.

Bedömning av Fair-play

Varje lag blir tilldelade ett betyg från domaren som är närmsta observatör från tävlingsledningen tillsammans med en oberoende från sidlinjen. Baserat från deras samlade intryck av lagets beteende kommer ett betyg ges och de lag som har högst betyg kommer att vinna Fair-Play priset för den klassen.