Vinnare av Fair Play 2022

På Dalecarlia cup har vi genom alla de 40 åren som turneringen funnits kämpat hårt för att upplevelsen för alla som deltar ska vara FAIR!!! Alla ska trivas runt våra matcher – även domarna, eftersom det är domarnas arbetsmiljö som kanske allra mest påverkas!!!

Huvudsyftet med Fair Play är att  skapa en trygg matchmiljö för barn och ungdomar med fokus på glädje, gemenskap och allas lika värde.

Fair Play är viktigt oavsett vilken roll du har.

För att ytterligare sätta fokus på Fair Play fanns det ett pris att vinna för det lag som uppträdde allra mest fair. Även om matchresultaten kanske inte går som man önskar så kan man ändå vinna en fin trofé – vår Fair Play Cup. 

Under hela turneringen fanns det ett betygsystem där vi värderade lagens uppträdande. Varje lag i klasserna 12-16 år fick varje match ett betyg på sitt uppträdande. Betygen sattes dels av matchens domare men även av ett antal ”Fair-play-funktionärer” som rör sig ute bland spelplanerna. 

Bedömning av Fair Play, utefter en 6-gradig skala enligt följande kriterier.

6 EXTREMT BRA

5 MYCKET BRA

4 BRA

3 GODKÄNT

2 KNAPPT GODKÄNT

1 DÅLIGT

Lagen startade varje match på betyget 4 dvs vi räknar med att de är ”Bra” på detta. De kunde sedan stanna på det betyget (troligen det vanligaste) eller arbeta sig uppåt på skalan. Eller neråt – men det sista hoppas och tror vi är mindre vanligt...

För att få högsta betyget 6 krävdes verkligen något Extra. 


Pris

Vinnaren i varje åldersklass erhåller priser från Husky samt gratis anmälningsavgift för sitt lag till nästa års turnering.


Vinnarna av Fair play för Dalecalria cup 2022 är följande

F12—>Sörskogen röd

P12—>Täby 1

F13—>Gustafs GoIf 

P13—>Selångers SK

F14—>Öna/IFK Mora 

P14—>Arboga-södra 1 

F15—>Trysil FK 

P15—>IFK Hedemora 

F16—>Team Hudik 

P16—>Tynset If