Ny ansvarig för turneringen

Vi är väldigt glada över att kunna hälsa Johanna Olsson varmt välkommen in i organisationen, då hon från och med årsskiftet kliver in i rollen som ansvarig för Dalecarlia Cup.

Den 37-åriga skåningen flyttade till Dalarna första gången för att studera på Högskolan Dalarna 2007, där hon innehar en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på Sport Management. 

-Idrott har alltid varit en viktig del av mitt liv och ligger mig varmt om hjärtat! Det känns fantastiskt och jag ser mycket fram emot det här uppdraget, säger Johanna om sin nya roll och fortsätter. Med min breda kunskapsbas och mina samlade erfarenheter inom idrottsrörelsen hoppas jag kunna bidra till att göra en bra verksamhet ännu bättre!

Johanna besitter som sagt redan en bred kunskap inom idrott och evenemang från sina tidigare uppdrag.

-Jag haft förmånen att få vara en del av Sveriges Akademiska Idrottsförbund under ett antal år, där jag fått se och utveckla förbundets verksamhet i egenskap av förbundskoordinator, tävlingsansvarig och slutligen som generalsekreterare. 

-Som tävlingsansvarig var jag ansvarig för förbundets nationella- och internationella tävlingsverksamhet. Exempelvis, Student-SM, Student-VM och Universiaden och som generalsekreterare arbetade jag huvudsakligen med att planera, leda och utveckla förbundets verksamhet. Johanna kommer senast från en roll som verksamhetschef på Borlänge Padelcenter. 

Johanna ser fram emot att få vara en viktig del i att driva Dalecarlia Cup vidare och utveckla det redan fantastiska evenemang som vi har i Borlänge.

-Jag deltog för första gången på Dalecarlia cup denna sommar som idrottsförälder. Att få se lyckan och spelglädjen hos samtliga barn- och ungdomar, inklusive min egen son, är magisk.

-Jag imponeras även av de värdefulla insatser alla ideella funktionärer står för, utan dem inget evenemang!

-Jag ser fram emot att träffa hela organisationen i januari, och det ska bli spännande att få sätta mig in i och bli en del av det fina arbete som görs inom Dalecarlia Cup och IK Brage, avslutar hon.

Klubbchef Magnus Olsson om nytillskottet:

-Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Johanna som ny ansvarig för Dalecarlia Cup. Hon kommer att vara ett starkt tillskott i IK Bragefamiljen och bidra till Dalecarlia Cups fortsatta utveckling.

-Hennes erfarenhet av idrottsevenemang och ett eget driv att ta saker framåt kommer att vara viktigt för oss nu och i framtiden. Vi får också till en bra övergång eftersom tidigare DC-ansvarig Stefan Sens finns kvar i organisationen (nu i rollen som partneransvarig) som bollplank, säger Magnus Olsson.

Återigen, varmt välkommen till IK Brage och Dalecarlia Cup Johanna