Inställd turnering

Dalecarlia Cup 2021 ställs in

Som en konsekvens av pandemin kommer även Dalecarlia Cup 2021 att ställas in. 


Vi har varit i kontinuerlig dialog med smittskydd Dalarna och Länsstyrelsen Dalarna och vi ser ingen möjlighet att kunna genomföra cupen utifrån de bedömningar som görs inför sommaren. Beskedet är naturligtvis tungt att ge men samtidigt har vi förstått efter vägen att det skulle bli svårt med pandemins fortskridning. 

- Vi har jobbat hårt med flera olika scenarios för genomförande men står nu inför fullbordat faktum. Samtidigt har vi väl känt ett tag att uppförsbacken bara blivit större och det var åt det här hållet det lutade, säger Cupgeneral Stefan Sens. 


Dalecarlia Cup har sedan starten 1981 utvecklats till en av landets största turneringar med en speciell inramning och atmosfär. 


- Vi tvingas än en gång ta ett tråkigt beslut, vi måste ta vårt ansvar och stora utmaningar väntar oss nu igen som klubb. Vi hoppas och tror att vi tillsammans kommer att kunna genomföra det bästa Dalecarlia Cup någonsin 2022, säger IK Brages ordförande Ulf Aronsson. 


Detta beslut innebär att alla avgifter kommer att återbetalas alternativt nyttjas 2022. 


Berörda lag anmälda till årets turnering har fått detaljerad information kring återbetalning. Vi ser fram mot att få välkomna er till Borlänge och den 40:e upplagan av Dalecarlia Cup den 30/6 – 3/7 2022. Fortsätt vara rädda om varandra och ta hand om er därute/ Varma fotbollshälsningar Styrelsen i IK Brage och cupledningen för Dalecarlia Cup